Samsung bevestigt roterende rand voor volgende smartwatch

12 mei 2015 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Gear-rond

Samsung heeft via een ontwikkelaarsdocument bevestigd dat de volgende smartwatch van het bedrijf een roterende rand meekrijgt. De kans is groot dat het Zuid-Koreaanse bedrijf het heeft over de onaangekondigde Samsung Gear A-smartwatch.

Samsung noemt roterende rand in document

Vorige maand plaagde Samsung ons heel even met de bovenstaande afbeelding: het was het eerste, officiële teken van leven van een ronde smartwatch van het bedrijf. Destijds vroeg Samsung al aan ontwikkelaars of ze apps wilden bouwen voor dat ronde, slimme horloge. Vandaag heeft Samsung de SDK (software development kit) vrijgegeven voor de developers die zich toen hebben aangemeld. En in de ontwikkelaarsdocumenten is te lezen dat app-makers richer and differentiated apps for the next generation Gear device kunnen maken.

In het documenten is ook te lezen dat de next generation Gear device wordt voorzien van een roterende rand. Ook is er een complete uitleg meegegeven, over hoe die rand werkt en wat je er precies mee kunt doen. Zo kun je er door apps mee navigeren en het apparaat mee instellen. Ook kun je de rand gebruiken voor het selecteren voor een bepaald item op een specifiek lijstje, wanneer je die tevoorschijn tovert op het kleine schermpje. Mocht je een developer zijn en interesse hebben in het platform, klik dan hier om je aan te melden.

Over de Samsung Gear A wordt gezegd dat het een slim horloge wordt met een rond scherm, die onder de motorkap een Samsung Exynos 7420-processor geïnstalleerd heeft. Dat is dezelfde processor die we momenteel vinden in de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge. Dat is behoorlijk wat kracht dus voor zo’n klein apparaatje, maar dit betekent niet dat Samsung vol op kracht inzet voor project Orbis. Waarschijnlijk wil het bedrijf deze processor gebruiken voor een langere batterijduur, zodat-ie dagen mee kan gaan.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)