Pimax wil de problemen met virtual reality oplossen met eerste 8K-headset

21 september 2017 2 Minuten 0 Reacties
20170927105915_pimax.png

Ervaringen in virtual reality hebben zo hun problemen. Het bedrijf Pimax wil die problemen oplossen door de introductie van een 8K-headset. Je kunt het product nu steunen met je geld door naar de Kickstarter-pagina te gaan.

Virtual reality in 8K dankzij Pimax

Hoewel virtual reality steeds meer mainstream wordt, bestaan er nog wel een aantal problemen die ervoor kunnen zorgen dat mensen zich er toch niet aan willen wagen. Problemen als misselijkheid en kijkhoeken die niet zo breed zijn kunnen je behoorlijk uit de ervaring halen. Het bedrijf Pimax wil die problemen nou oplossen door de introductie van een virtualrealityheadset die beschikt over een resolutie van 8K. Het project is nu op Kickstarter te steunen, waar de headset te koop is voor een bedrag van 499 dollar (omgerekend ruim 419 euro).

Naast twee schermen met een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels, beschikt de headset ook over een kijkhoek van tweehonderd graden. In totaal zal de 8K-headset beschikken over 16,6 miljoen pixels. Ter vergelijking: de Oculus Dev Kit 1 beschikte destijds over één miljoen pixels. De fabrikant claimt met deze mogelijkheden de problemen van VR te hebben opgelost, omdat je nu je eigen perifere gezichtsveld zou kunnen gebruiken en daardoor minder misselijk wordt. Ook hoef je straks niet meer constant met je hoofd heen en weer te bewegen.

Pimax ontwikkelt Brainwarp

Pimax meldt op de Kickstarter-pagina dat het tevens een techniek genaamd Brainwarp heeft genoemd. Deze technologie weergeeft al die pixels in een volgorde, die ervoor moet zorgen dat je minder misselijk wordt en dat de vertraging afneemt. Zo wordt er een enkele 4K-afbeelding 150 tot 180 keer per seconde weergeven, terwijl gebruikers denken dat dit een 8K-afbeelding is. Deze truc zorgt er tevens voor dat je graphics processing unit (gpu) niet in één keer overladen wordt, omdat er dus gebruik wordt gemaakt van een afsnijroute.

Pimax 8K ondersteunt verder inside en outside tracking en gebruikers kunnen daartussen wisselen wanneer ze maar willen. Daarnaast is de headset compatibel met zo`n zeventienhonderd titels die je nu op Steam kunt vinden, dus je zal niet om content verlegen zitten. De twee meegeleverde controllers worden voorzien van speakers. Het is tevens mogelijk voor optionele oogmonitoring te gaan en betere ondersteuning voor handbewegingen. De verwachting is dat de Pimax 8K in janauri geleverd kan worden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)