Oculus Rift-headsets onbruikbaar door verlopen certificaat

07 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
oculus-rift-final-design

Verschillende gebruikers van de Oculus Rift melden dat hun headsets niet meer werken. Het probleem schijnt te liggen in een verlopen certificaat, meldt de site Neowin op basis van eigen onderzoek.

Problemen Oculus Rift

Het gaat om een certificaat dat onderdeel uitmaakt van de Oculus Runtime dienst. Dat wordt als ongeldig aangemerkt, waarschijnlijk doordat iemand binnen Oculus vergeten is een nieuwe versie van het bestand uit te rollen. Het gaat namelijk om het bestand met de naam OculusAppFramework.dll dat geüpdatet moet worden om de software normaal te laten werken.
 
De boodschap die gebruikers nu te zien krijgen is de volgende: “Je Oculus-software is wellicht aan het updaten. Wacht alsjeblieft een minuut en probeer het dan opnieuw. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met Oculus Support.”
 
In een bericht op Twitter erkent Oculus het probleem en werkt het aan een oplossing. “Onze teams bieden hun verontschuldigingen aan voor mogelijk ongemak dat dit veroorzaakt en waarderen je geduld terwijl we aan een oplossing werken”, schrijft het bedrijf. Een tijdelijke oplossing is er al. Om het geheel aan het werken te krijgen, hoef je enkel de datum van je computer terug te zetten naar een dag eerder dan 7 maart.
 
Vermoedelijk is het probleem snel op te lossen en zouden de Oculus Rift-headsets snel weer moeten werken.
 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)