Zelfstandige virtualrealityheadset Oculus Go nu te koop

01 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
20180501230148_Oculus-Go.jpg

Tijdens de Facebook F8-conferentie heeft Oculus bekendgemaakt dat de zelfstandige virtualrealityheadset Oculus Go vanaf nu beschikbaar is in 23 verschillende landen, waaronder Nederland.

De Oculus Go is een betaalbare virtualrealityheadset die qua ervaring (en achterliggend systeem) te vergelijken is met de Gear VR van Samsung. Waar je bij de Gear VR echter een smartphone in moet schuiven, daar heeft de Oculus Go een zelfstandig scherm. Dit betekent echter wel dat alle games, apps en andere ervaringen voor de Gear VR ook direct werken op de vr-headset van Oculus. Volgens het bedrijf betekent dit dat er bij de lancering gelijk al duizend verschillende spellen en apps beschikbaar zijn voor de standalone virtualrealityheadset. De vr-headset is volledig zelfstandig, wat betekent dat je geen computer nodig hebt.
 

Controller wordt meegeleverd bij de Oculus Go

Het apparaat heeft een lcd-display met een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. Intern beschikt het model over de Snapdragon 821-processor van Qualcomm. Via de Oculus-app op de smartphone kun je gemakkelijk games, apps en ervaringen downloaden en de headset configureren en aanpassen. Het apparaat reageert op hoofdbewegingen, maar je zult geen volledige vrijheid hebben. Je krijgt echter wel een externe controller meegeleverd die bewegingen kan vertalen naar de virtuele omgeving.

De Oculus Go is te koop voor een prijs van 219 euro voor de versie met 32 GB en 269 euro voor de versie met 64 GB. In eerste instantie kun je de Oculus Go alleen aanschaffen via de website van Oculus. Later dit jaar moet het apparaat ook in de winkels verkrijgbaar zijn.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)