Oculus Go aangekondigd: goedkopere en zelfstandige VR-headset

12 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
oculus-go

Oculus heeft tijdens een presentatie een nieuwe virtualrealitybril aangekondigd: de Oculus Go. Deze bril werkt geheel zelfstandig. Je hebt dus geen krachtige pc of smartphone nodig om de beschikbare content op af te spelen. Ook valt de prijs relatief gezien mee.

Oculus Go: zelfstandige en goedkopere VR-bril

Tijdens Oculus Connect heeft Oculus de Oculus Go aangekondigd. Dit is een virtualrealitybril die qua ervaring (en prijs) ergens tussen de Samsung Gear VR en de Oculus Rift valt. De Go zal volgend jaar worden uitgebracht en een prijskaartje krijgen van 199 dollar. De bril werkt geheel zelfstandig en heeft dus geen goede pc of smartphone nodig voor het afspelen van content. Dit moet het gebruik van virtualrealitybrillen versimpelen, daardoor je niets hoeft te doen met kabel of kliksystemen (voor je smartphone).

Mark Zuckerberg, eigenaar van Oculus, heeft laten weten dat het zijn doel is om één miljard mensen in virtual reality te krijgen. En met betaalbare producten moet dat gaan lukken, is het idee. De bril beschikt echter niet over inside-out tracking en volledige bewegingscontrollers, waardoor de prijs laag kan blijven. Wel wordt de bril geleverd met een afstandsbediening die wat wegheeft van die van de Gear VR. Er zitten andere lenzen in en de resolutie bedraagt 2.560 bij 1.440 pixels. Ook is er ondersteuning voor ruimtelijke audio.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)