Minecraft krijgt eigen virtual reality-versie voor Oculus Rift

25 september 2015 1 Minuut 0 Reacties
minecraft-windows-10-vr

Microsoft en Oculus hebben bekendgemaakt dat Minecraft een aparte virtual reality-versie krijgt, die beschikbaar komt voor Oculus Rift. De game komt terecht in de Windows 10-winkel, waardoor we waarschijnlijk te maken hebben met die versie als basis.

Minecraft komt naar Oculus Rift

Tijdens een presentatie op het Oculus Connect 2-evenement, waar Oculus een aantal onthullingen doet over het apparaat, is naar buiten gebracht dat Microsoft en Mojang momenteel werken aan een virtual reality-versie van Minecraft, die beschikbaar komt voor de Oculus Rift-virtual reality-bril. Het spel, waarin je als het ware je eigen werelden kunt vormgeven en als je wil ook eigen spellen in kunt bedenken of nabouwen, zal in de lente van 2016 beschikbaar zijn voor het vr-apparaat, via de online Windows 10-winkel van Microsoft.

Verder zijn er geen details over Minecraft voor Oculus Rift bekendgemaakt. Omdat de game straks uit de Windows 10-winkel te downloaden is, verwachten we dat het een aangepaste versie van de Windows 10-variant zal worden, die eveneens de Xbox One-controller zal gaan ondersteunen. Verward deze versie van Minecraft echter niet met de versie die Microsoft zelf tentoonstelde op de Microsoft HoloLens: dat is immers een augmented reality bril, die de echte wereld combineert met een flinke, digitale laag, zoals je in dit artikel leest.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)