MediaTek werkt koortsachtig aan speciale chip voor Google’s VR-platform Daydream

03 juni 2016 1 Minuut 0 Reacties
MediaTek-chip

Chipfabrikant MediaTek werkt achter de schermen koortsachtig aan een nieuwe chip die geschikt is voor het nieuwe virtual reality-platform Daydream van Google.

Fabrikanten die MediaTek-chips gebruiken, willen die in de nieuwste generatie smartphones bouwen.

Virtual Reality

Digitimes meldt dat MediaTek de ontwikkelafdeling voor de VR-chip heeft uitgebreid. R&D-teams van MediaTek werken samen met telefoonmakers om de producten geschikt te maken voor virtual reality. Verwacht wordt dat Google dit najaar Daydream officieel aankondigt. Google heeft al gezegd dat de huidige generatie smartphones niet geschikt is voor Daydream. Het is dus wachten op de komende generatie.

MediaTek

Daar wil MediaTek natuurlijk de chips voor leveren. Het moeten bijzonder krachtige chips zijn, anders kunnen ze niet voldoen aan de zeer hoge eisen die Google Daydream eraan stelt. Dat gaat zelfs zo ver dat de nieuwe chef van de Daydream-afdeling van Google, Clay Bavor, telefoonbezitters heeft aangeraden om tot het najaar geen nieuwe smartphone aan te schaffen. Pas als de Daydream-ready telefoons verschijnen is het nuttig om een nieuwe smartphone te kopen die met het platform kan omgaan, aldus Bavor.

Ook chips voor wearables en auto-boordcomputers

In januari werd al bekend dat MediaTek werkt aan een speciale chip voor wearables, de MT2523. Overigens is MediaTek ook bezig met de ontwikkeling van chips voor de auto-industrie en voor the Internet of Things, voor smart home-apparatuur. Voor de aansturing van in-car entertainment systemen wordt samengewerkt met het Chinese NavInfo, dat kaartmateriaal produceert.  Ook wordt door r&d-teams van MediaTek samengewerkt met Europese autofabrikanten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)