Huawei patenteert aanraakgevoelige rand voor smartwatches

15 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties

Huawei heeft een nieuw patent in handen gekregen. In dit patent staat een aanraakgevoelige randen voor smartwatches beschreven. De rand beschikt over acht zones die allerlei commando`s kunnen geven, wanneer ze in specifieke combinaties worden gebruikt.

Nieuw patent van Huawei

Huawei heeft een nieuw patent in handen gekregen voor een aanraakgevoelige rand voor smartwatches. Dat patent is toegewezen door de World Intellectual Property Organisation (WIPO). Uit het document op de website van WIPO is op te maken dat de rand acht gevoelige zones krijgt die commando`s kunnen geven wanneer ze in specifieke combinaties gebruikt worden. Wanneer het bedrijf deze technologie naar smartwatches brengt, dan zijn er minder knoppen nodig op de hardware — de speciale rand kan dan een hoop voor z`n rekening nemen.
 

Op smartwatches van Samsung kom je een roterende rand tegen, waarmee je kunt scrollen door het menu. Maar met de aanraakgevoelige rand van Huawei zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn in te zoomen op content. Ook kun je door content scrollen, op dingen klikken en natuurlijk swipen. Het maakt overigens niet uit waar de rand van gemaakt wordt: de technologie werkt met plastic, roestvrij staal, keramiek of aluminium en de horlogeband mag van leer of rubber zijn. Ook is het zo dat het voor de smartwatch niet uitmaakt of je links- of rechtshandig bent.
 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)