Huawei VR 2-headset aangekondigd op CES

10 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
20180110150130_Pro-Trek-limited-edition.jpg

Tijdens de CES 2018 heeft Huawei de VR 2-bril aangekondigd. Deze virtual reality-bril heeft een resolutie van 1.600 bij 1.440 per oog en kan via usb-c worden aangesloten op de smartphone, tablet of computer.

Het apparaat bleek in China al een tijdje uit te zijn, maar is de Westerse wereld enigszins voorbij gegaan. Tot nu toe. Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas heeft Huawei de VR 2-headset voor de Westerse wereld aangekondigd. De Huawei VR 2 is een virtual reality-bril dat zelfs geschikt is voor IMAX-ervaringen.

Aan te sluiten op smartphone, tablet en computer

De Huawei VR 2 sluit je aan via usb-c met een smartphone, tablet of een computer. De resolutie bedraagt 1.600 bij 1.440 per oog met een 90Hz refresh rate. Daarnaast wordt het geleverd met een speciale controller. Nu de resoluties van vr-brillen steeds hoger lijken te worden opent dit nieuwe mogelijkheden. Zo werkt de Huawei VR 2-bril met IMAX en DTS om nieuwe 3d-ervaringen van dichtbij mee te kunnen maken.

De vr-bril is al een tijdje in China op de markt en is nu voor de Amerikaanse markt aangekondigd. Wat dit betekent voor de Europese, en specifiek de Nederlandse, markt is op dit moment nog niet bekend. In China kost de Huawei VR 2-bril omgerekend ongeveer 300 dollar. We zullen moeten afwachten wat de plannen van Huawei voor de rest van de wereld zijn met betrekking tot deze virtual reality-bril. Gisteren onthulde concurrent Lenovo de standalone vr-headset Mirage Solo.

Afbeelding: HKSilicon


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)