HTC onthult nieuwe Vive Pro met oled-scherm en draadloze adapter

09 januari 2018 2 Minuten 0 Reacties
20180109082828_HTC-Vive-Pro-3.png

HTC heeft de Vive Pro onthuld, een gloednieuwe versie van zijn virtualrealityheadset met oled-scherm en geïntegreerde koptelefoon. Daarnaast presenteert het bedrijf een draadloze adapter voor de headset.

HTC heeft de Vive Pro onthuld, een gloednieuwe versie van zijn virtualrealityheadset. Dit apparaat is voorzien van een oled-scherm met resolutie van 2.880 bij 1.600 pixels en heeft een geïntegreerde audioheadset. Daarnaast presenteert het bedrijf een draadloze adapter voor de headset.

Opvallende HTC Vive Pro

De Vive Pro is een vrij opvallende verschijning, met zijn blauwe en ook erg technisch uitziende design. Het apparaat is verder vooral een technische upgrade ten opzichte van de ‘gewone’ HTC Vive. De resolutie is met 78 procent verhoogd ten opzichte van het huidige model en zou daarmee de gebruiker nog meer moeten onderdompelen in de virtuele wereld.

Ter vergelijking: de Pro heeft twee schermen, elk met 1.440 bij 1.600 pixels en is goed voor 615ppi. De gewone HTC Vive biedt 1.080 bij 1.200 pixels per oog en 461ppi. Volgens HTC moet dit het screendooreffect verminderen en zijn er minder pixels te zien. Daardoor voel je je volgens de fabrikant minder alsof je naar een scherm kijkt en meer alsof je ook daadwerkelijk op een andere plek bent.

Naast die extra pixels en het nieuwe design, is er nog een ingebouwde koptelefoon. Details over de audio zijn er niet. Verder heeft HTC wel nog bekend gemaakt dat er twee verschillende microfoons zijn toegevoegd en een tweetal camera’s aan de voorkant. Dit moet, naast een nieuw verstelmechanisme voor de hoofdband, het dragen en gebruiken van de headset zo fijn mogelijk maken.

Er is nog geen prijsinformatie over de nieuwe headset van HTC. Het apparaat zal begin dit jaar beschikbaar worden gemaakt.

Draadloze adapter

Afgezien van de nieuwe headset is er ook nog een draadloze adapter gepresenteerd tijdens de CES: de Vive Wireless Adaptor. Deze is voorzien van Intel-technologie en zet door een snelle internetverbinding van 7 tot 8 Gbit/s data over. Volgens de Taiwanese fabrikant is het daarmee het eerste bedrijf dat een daadwerkelijk draadloze VR-headset op de markt brengt.

Waar de Vive Pro binnenkort al beschikbaar moet zijn, zal het nog even duren voordat de draadloze adapter er is; die zal in het derde kwartaal van het jaar pas op de markt gebracht worden. Ook bij dit apparaat is er geen prijsindicatie.
 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)