Google rolt Android Wear op basis van Android 8.0 Oreo uit

07 december 2017 1 Minuut 0 Reacties
android-8-0-oreo

Enkele gebruikers van moderne Android Wear-smartwatches melden dat er nu een nieuwe versie van Android Wear wordt uitgerold. Deze versie van het besturingssysteem voor slimme horloges is gebaseerd op Android 8.0 Oreo.

Download de update voor Android Wear

Android Wear 2.0 is, diep van binnen, nog steeds gebaseerd op Android 7.0 Nougat. Iets meer dan een maand geleden bracht Google echter een nieuwe versie uit in bèta, die is gebaseerd op een recentere versie van het mobiele besturingssysteem: Android 8.0 Oreo. Destijds was die bèta enkel beschikbaar voor de LG Watch Sport. We nemen aan dat die bèta nu is afgerond, aangezien enkele gebruikers van het platform voor smartwatches melden dat er een update is gearriveerd voor hun slimme horloges. En ja, deze versie is gebaseerd Oreo.

Dat is te lezen op Google+ (ja, echt), waar Hoi Lam, bij Google verantwoordelijk voor Android Wear, heeft laten weten dat de update nu wordt uitgerold. Inclusief de kanttekening dat het nu aan andere fabrikanten is om de update uit te brengen voor hun eigen hardware. De Oreo-update neemt een aantal handige functies met zich mee, zoals optimalisaties voor de accu, een sterke trilling bij notificaties, de touch lock en ondersteuning voor meerdere talen. Je herkent de update aan versie 2.6.0 (en nog wat cijfers die daarachter komen).


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)