‘Google komt dit najaar met Pixel-smartwatch’

10 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
20180510212840_Wear-OS.jpg

Google presenteert komend najaar waarschijnlijk een eigen Pixel-smartwatch. Het polsapparaat zou gelijktijdig met de Pixel 3 en de Pixel 3XL-smartphones aan de wereld worden getoond.

Twitterreporter Evan Blass, ook wel bekend als @evleaks, meldt met grote zekerheid dat Google dit najaar een nieuwe smartwatch zal presenteren die de naam Pixel zal krijgen. Net als de nieuwe Pixel 3 en Pixel 3 XL, die dan ook zullen worden aangekondigd.

Pixel Watch

In het najaar doet Google altijd een belangrijke aankondiging en daar zit meestal wat hardware bij. De Pixel-smartphones gaan komend najaar hun derde generatie beleven, en ditmaal zou er dus ook een Pixel Watch komen. Een smartwatch die vanzelfsprekend op Wear OS van Google loopt, voorheen Android Wear.

Veel meer heeft Blass helaas niet te melden over de nieuwe smartwatch. Ook is er over updates voor Wear OS verder niets bekendgemaakt. Google presenteert de hardware meestal meteen met een nieuwe versie van het besturingssysteem.

LG

De markt voor smartwatches is na een korte hype nogal ingestort en wordt gedomineerd door de Apple Watch, maar Google heeft plannen om terug te komen en de interesse van het grote publiek voor deze wearables weer aan te wakkeren. Behalve Google heeft ook LG het nog niet opgegeven. Bij de Amerikaanse elektronicawaakhond FCC is een ontwerp voor een nieuwe smartwatch ingediend die ook op Wear OS loopt. LG heeft er echter zorgvuldig voor gezorgd dat de informatie bij de FCC voor buitenstaanders nauwelijks iets weggeeft, dus hoe dat horloge eruit komt te zien en wat het allemaal kan, is nog onduidelijk.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)