Google komt dit jaar niet met een eigen smartwatch

01 september 2018 1 Minuut 0 Reacties
20180329094403_wear-os-smartwatches.jpg

Google heeft bevestigd dat het dit jaar niet komt met een eigen smartwatch. Eerder gingen er geruchten dat de techreus in de loop van oktober met een slim horloge zou komen. Naast de verwachte Pixel 3 en Pixel 3XL zou er ook een Pixel Watch komen. Maar dat is voorlopig niet aan de orde.

Geen smartwatch

De site Tom’s Guide sprak met Miles Barr, directeur bij Google van de afdeling die zich bezighoudt met de ontwikkeling van Wear OS. Dat is het mobiele besturingssysteem van Google. Volgens Barr is er dit jaar geen plan voor een slim horloge. Maar dat lijkt er volgend jaar mogelijk wel te komen.
 
“Ik denk niet dat we er al klaar voor zijn om een horloge uit te brengen”, aldus Barr. “Onze focus ligt op dit moment bij onze partners.” Na het interview met Tom’s Guide bevestigde Google inderdaad dat het dit jaar niet met een smartwatch zou komen. Die geruchten waren er dit jaar wel, nadat de doorgaans zeer betrouwbare Evan Blass daarmee op Twitter kwam.
 
Blass heeft betrouwbare bronnen binnen zo’n beetje elk technologiebedrijf, dus vermoedelijk is het horloge vertraagd. Volgens Barr legt Google nu dus de nadruk op zijn partners, waarvan de Fossil Group de voornaamste is. Onder meer onder de merken Diesel en Skagen brengt dat nieuwe Wear OS-horloges uit. Concurreren met deze bedrijven wil Google niet, zoals het dat met de Pixel-telefoons ook niet doet.
 
Wel komt Google met een nieuwe versie van Wear OS. Dat krijgt dit jaar een compleet vernieuwde interface.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)