Fans doen er alles aan om Pebble in leven te houden

25 januari 2018 2 Minuten 0 Reacties
pebble-time-2-groot

Gisteren hoorden we wanneer Fitbit stopt met ondersteuning van Pebble-smartwatches. Vanaf 30 juni 2018 is het gedaan met het ooit zo populaire merk. Dat het onder de echte fans nog altijd populair is, blijkt nu wel: fans proberen het nieuw leven in te blazen.

Pebble wederopbouwen

Vorig jaar bracht Pebble een update uit voor de slimme horloges die het heeft uitgebracht, waardoor ze offline blijven werken zodra de stekker er definitief uit is getrokken. Alleen verdwijnen dan zaken als de app store en komen er nooit meer updates. Eenieder die een horloge van het merk wil blijven gebruiken, kan dan geen speciale functies meer gebruiken.

Fans hebben echter aangekondigd daar verandering in te willen brengen en lanceren daarom het project Rebble. En zij zijn niet de enigen die het willen, ook anderen vinden het zonde als de smartwatches helemaal niet meer te gebruiken zijn. Zo is er Katharine Berry, oud-medewerker van Pebble die nu voor Intel werkt. Net als Rebble is zij van plan om het app-platform van Pebble draaiende te houden.

Extra mooi aan deze ontwikkeling is het feit dat Fitbit er ook aan meewerkt. Het bedrijf ziet ook in dat het zonde is als mensen hun horloge niet meer kunnen gebruiken en heeft daarom een belangrijke functie opgesteld voor Rebble. Het gaat om de mogelijkheid om de iOS en Android-apps van Pebble ook in andere app stores te gebruiken. Wellicht ligt daarin de manier om het platform te redden.

Pebble-functies vallen weg

“In een van de softwareversies legde Fitbit deze functie die we gebruiken bloot. Dat staat ons toe om hun apps binnen onze appstore te gebruiken,” aldus een van de ontwikkelaars achter Rebble tegenover de site Wareable. Desondanks gaat de medewerking van Fitbit maar tot een bepaald punt. Zo zullen functies als stemherkenning vermoedelijk nooit meer bruikbaar zijn.

Ook opvallend: het is de ontwikkelaars van Rebble nog niet gelukt om het batterijgebruik van hun software net zo laag als dat van de echte Pebble-horloges te houden. Nu kunnen de horloges ongeveer een kwart dag mee, waar ze eerst tot wel zeven dagen mee konden. Ook daar moet nog druk aan gewerkt worden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)