De Sulon Q is een headset voor virtual en augmented reality

15 maart 2016 1 Minuut 0 Reacties
amd-sulon-q-vr-ar

AMD en de Canadese startup Sulon presenteren de Sulon Q: een headset die zowel virtual als augmented reality ondersteunt en draait op Windows 10. Ja, de bril draait op Windows 10 - je hoeft hem dus niet aan een dure computer te koppelen.

Sulon Q: dé alles-in-één-oplossing voor de toekomst?

AMD waagt zich ook in de race van virtual reality en slaat de handen ineen met de Franse startup Sulon voor een alles-in-één-oplossing genaamd de Sulon Q. Deze bril is voor virtual en augmented reality, ruimtelijke gegevensverwerking en draait zelf op Windows 10. Het is in feite een Windows 10-pc die je op het hoofd draagt en draait op de volgende specs: quadcore AMD FX-8800P-processor met een 35W TDP en 8 Radeon R7 graphics cores, op basis van AMD`s GCN architectuur. Sulon belooft dat de bril `console-achtige graphics` produceert.

Aan boord zit ook een oled-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels (bijna dertig procent hoger dan de concurrenten), maar onduidelijk is nog hoe groot dat scherm is. Verder is er 8GB aan DDR3L RAM aanwezig, evenals 256GB aan SSD-geheugen. Ook kan er beroep worden gedaan op DirectX 12, Vulkan en AMD`s LiquidVR APIs, om het meeste uit de headset te halen. Twee USB 3.0 Type A-poorten, een microHDMI out, Wi-Fi 802.11n/ac en Bluetooth 4.0 zijn ook aanwezig. De headset heeft ook een 110-graden field of view.

Prijs en beschikbaarheid

Het is nog niet precies bekend wanneer de Sulon Q wordt uitgebracht. Wel wordt er melding gemaakt van `laat in de lente`. De prijs zal waarschijnlijk enorm hoog liggen, omdat je geen aparte pc nodig hebt én je te maken heb met een mogelijke alles-in-één-oplossing.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)