Dit zijn de vijf beste smartwatches (slimme horloges) van dit moment

23 februari 2017 4 Minuten 0 Reacties
samsung-gear-s3-foto-1

Er is nu een groot aantal smartwatches beschikbaar in Nederland. In dit artikel zetten we de beste slimme horloges op een rijtje.De beste smartwatches van 2017

Hoewel het jaar nog maar net begonnen is, zijn er toch al een aantal mooie smartwatches die nu al verkrijgbaar zijn en nog steeds als de beste modellen van dit moment beschouwd kunnen worden. Een smartwatch is een slim horloge, dat je meestal dient te koppelen aan een smartphone om er alles uit te halen. De smartwatches worden steeds slimmer en krijgen steeds meer functies — en kunnen straks ook helemaal los van een smartphone werken (bijvoorbeeld de nieuwe Apple Watch of smartwatches met Android Wear 2.0).

Apple Watch Series 2

Over het algemeen wordt de Apple Watch (Series 2) gezien als één van de beste smartwatches van dit moment. Echter, dat geldt alleen voor de mensen die iOS gebruiken op hun smartphone, aangezien het horloge niet aan andere systemen te koppelen is. Het apparaat is waterdicht en beschikt over een gps-chip. Ook gaat `ie zo`n twee dagen mee en is er een hartslagmeter aanwezig. Het aanbod apps is nog wat karig, maar over het algemeen kun je de Apple Watch meer dan prima gebruiken met de applicaties die er al op staan.

Samsung Gear S3

Deze smartwatch is te koppelen aan zowel Android als iOS, beschikt over gps en een hartslagmeter, is behoorlijk solide en ziet er ook nog eens heel goed uit. Wat zoek je nog meer in het horloge van de toekomst? Nou, misschien wat meer apps en waterbestendigheid, al geldt ook voor de Samsung Gear S3 dat je hem prima kunt gebruiken zoals `ie wordt geleverd. De accuduur is een groot pluspunt en de roterende rand maakt het horloge ook nog eens uniek. Daarnaast leent besturingssysteem Tizen zich heel goed als smartwatchplatform.

Je leest meer over de Samsung Gear S3 in onze uitgebreide recensie.

Asus ZenWatch 3

We zitten met smart te wachten op de nieuwe smartwatches van LG en Android Wear 2.0, maar tot die tijd komen we meer dan goed uit de voeten met de ZenWatch 3 van Asus (die in de toekomst Android Wear 2.0 zal ontvangen!). De drie fysieke knoppen maakt apps vinden en navigeren door het menu ontzettend toegankelijk, terwijl Android Wear verder prima werk levert op het gebied van mogelijkheden. Er zijn ook zat apps uitgebracht voor het platform. Om nog maar te zwijgen over de fijne accuduur van dit mooi ogend horloge.

Je leest meer over de Asus ZenWatch 3 in onze uitgebreide recensie.

Garmin Vivoactive HR

Ben je sportief en wil je meer dan een simpele fitnesstracker, dan doe je er goed aan de Garmin Vivoactive HR te overwegen. Dit is een smartwatch die is ontwikkeld met sporters in het achterhoofd. Het horloge kan automatisch verschillende oefeningen herkennen (rennen, fietsen, zwemmen(!), golf en workouts voor in de gym) en werkt met diensten zoals Strava en RunKeeper. Daarnaast ontvang je er notificaties op en kun je natuurlijk zien hoe laat het is. Het is geen mooi apparaat, maar wel zeer functioneel.

Skagen Connected

Weet je nog niet helemaal zeker of je nu wil gaan voor een analoog horloge of digitale smartwatch? Dan kun je ook het beste van beide werelden ontdekken in een hybride smartwatche, zoals de Skagen Connected. Dan ga je vooral voor het authentieke design en de lange batterijduur (van wel zes maanden!) en het feit dat je er goed mee uit de voeten komt als fitnessliefhebber. Qua slimme functies valt er misschien nog wat te wensen, maar je krijgt zo wel een idee wat een smartwatch zou kunnen, als horlogeliefhebber.

Je leest meer over de Skagen Connected in onze uitgebreide recensie.

Meer tips en adviezen

Op onze tips en advies pagina vind je meer tips, achtergronden en adviezen over wearables als smartwatches, virtualrealitygear en fitnesstrackers.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)