‘Apple koopt startup die werkt aan eigen augmentedrealitybril’

22 november 2017 1 Minuut 0 Reacties
20171212225652_apple-logo-think-different.jpg

Apple zou een startup hebben overgenomen die werkt aan een eigen augmentedrealitybril, om mogelijk de eigen activiteiten een boost te geven. De startup die zou zijn overgenomen heet Vrvana en zou het bedrijf kunnen helpen een eigen bril uit te brengen in 2020.

Apple neemt startup voor AR-bril over – gerucht

Apple zou voornemens zijn een eigen augmentedrealitybril te lanceren in 2020. Waarschijnlijk heeft het bedrijf uit Cupertino zichzelf nu een boost gegeven, aangezien het gerucht de ronde doet dat Vrvana zou zijn overgenomen. Dit is een startup die werkt aan een eigen augmentedrealitybril. Vrvana werkt aan Totem, een mixrealitybril dat nu toch meer een AR-bril blijkt te zijn. De headset beschikt over uitwendige camera`s en een oled-scherm, die naadloos zou moeten kunnen wisselen tussen virtual, augmented en mixed reality.

De Totem kan de bewegingen van het hoofd en de handen volgen middels allerlei sensoren en infraroodtechnologie. Dit betekent wel dat de headset behoorlijk groot geworden is. Het feit dat de bril ook gekoppeld moet worden aan een computer helpt niet echt, aangezien er constant een vertraging zou optreden tussen beweging en het detecteren van die beweging. Vrvana had het plan om de Totem uit te brengen voor games en entertainment, maar deed ook onderzoek naar de mogelijkheden op een zakelijk gebied.

Op dit moment is het niet duidelijk wat Apple met Vrvana (de technologie en de mensen) van plan is. De medewerkers zouden allemaal worden verhuisd naar het hoofdkantoor van het bedrijf uit Cupertino.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)