Android 8.0 Oreo verstuurt notificaties op Android Wear-smartwatch ook bij laag batterijniveau

28 augustus 2017 1 Minuut 0 Reacties
Michael kors Android Wear

Android 8.0 Oreo heeft ook voor het smartwatchbesturingssysteem Android Wear wat nieuws in petto. Notificaties vanaf de smartphone zullen altijd naar het horloge worden doorgegeven, ook als het batterijniveau van de wearable laag is.

Batterij

Nu is het zo dat deze functie wordt uitgeschakeld als de batterij van het Android Wear-horloge te weinig stroom heeft. Onder een bepaald niveau komen er geen notificaties meer binnen. De smartwatch gaat onder dat niveau automatisch over op een modus waarbij de batterij wordt gespaard. En dat betekent dan het einde van notificaties op de pols.

Oreo en Android Wear

Met de introductie van Android 8.0 Oreo (in dit artikel kun je alles over dit besturingssysteem lezen) wordt dat anders. Waarschijnlijk is er wel een nieuwe versie van Android Wear voor nodig, wellicht 2.1 of 3.0. Na die wijziging kan de gebruiker instellen dat wekkers, telefoontjes en berichten nog steeds blijven binnenkomen. Wel worden minder belangrijke updates dan uitgefilterd, zoals die van twitter, snapchat of instagram.

Update nodig

Het is echter nu nog onbekend wanneer Android Wear, dat nu op versie 2.0 zit, een update zal krijgen. Pas na die update kunnen ook de Androidhorloges meegenieten van de nieuwe mogelijkheid die Android Oreo met zich meebrengt. Na deze update hoeven dragers van een Android Wear-horloge dus nooit meer een belangrijk bericht te missen, ongeacht of de batterij van de wearable bijna leeg is of niet.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)