‘Amazon werkt aan slimme bril met assistent Alexa aan boord’

20 september 2017 1 Minuut 0 Reacties
20170927120348_just-ask.png

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan werkt Amazon achter de schermen aan een slimme bril met assistent Alexa aan boord. De bril zou echter geen scherm krijgen -- de assistent zou alleen via audio kunnen communiceren.

Slimme bril met Alexa aan boord – gerucht

In de Financial Times staat te lezen dat Amazon momenteel werkt aan een slimme bril met Amazon Alexa aan boord. Deze bril zou eruit moeten zien als een reguliere bril, die gekoppeld zou kunnen worden aan een smartphone. Vervolgens kan de digitale assistent middels een speaker met de drager communiceren, en waarschijnlijk horen. De bril zou niet worden voorzien van een schermpje of een projector, zoals aanwezig is in Google Glass. Het wordt dus mogelijk een ander soort augmentedrealitybril dan we tot nu toe hebben gezien.

Doordat er geen scherm aanwezig is – een of camera – kan de accu van het apparaat ook veel langer meegaan dan in soortgelijke brillen mét scherm. Wat is dan precies het nu van de bril? Dat is dat je altijd toegang hebt tot Alexa, zonder dat je daarvoor je smartphone uit je broekzak hoeft te halen. Bovendien zou Amazon nu met een beetje druk snel een product op de markt kunnen uitbrengen, omdat het ontwikkelen van een dergelijke bril veel simpeler is dan eentje met scherm. Ook zou de bril goedkoop in de markt gezet kunnen worden.

Amazon heeft inmiddels gereageerd op de geruchten en zegt momenteel geen commentaar te hebben.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)