7 slimme gadgets die zorgen voor meer comfort

16 oktober 2018 3 Minuten 0 Reacties
20190116124125_wearablesmagazine-omslagfoto.jpg

Er komen steeds meer smart apparaten die allemaal met elkaar in verbinding staan. Ze doen er alles aan om jouw leven nog comfortabeler te maken. We lichten zeven slimme gadgets uit die hierbij helpen.

r />

1.     Een gezonder leven met Fitbit
Heb je goede voornemens? Laat de Fitbit je dan helpen om het jaar gezond te beginnen. Je draagt hem als een horloge en koppelt ‘m aan je iPhone. Het slimme apparaatje houdt je activiteiten bij en laat weten hoe het met je gezondheid gesteld is. Zo meet het je hartslag, het aantal stappen die je zet, je slaappatroon en de hoeveelheid verbrande calorieën per dag. Dat scheelt je toch weer een abonnement op de sportschool.

2.     Het huishouden door een robotstofzuiger
Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: een robot die het huishouden doet. Tegenwoordig heb je robotstofzuigers die je graag een handje helpen. Wil je er ook eentje aanschaffen? Check dan wel voor welke vloer de robotstofzuiger geschikt is en of hij bijvoorbeeld over een drempel kan. Sommige modellen kun je zelfs besturen via een app op je telefoon of de vloer laten dweilen.

3.     Extra veilig door slimme sloten
Tegenwoordig open en sluit je je deuren gewoon met een slim slot. Hierbij kun je je smartphone als sleutel gebruiken en hoef je in principe niet meer naar de voordeur te lopen. Ook krijg je een overzicht te zien van het openen en sluiten van de deur, zodat je op afstand ziet wie er thuiskomt.

4.     Maak het jezelf gemakkelijk met Google Home Mini
Google Home Mini is de kleine draadloze speaker van Google die je gesproken opdrachten geeft of een vraag stelt. Je activeert het slimme apparaat door het commando ‘Hey Google’ of ‘OK Google’ uit te spreken. Wat Google Home Mini allemaal voor je kan doen? Muzieknummers afspelen, een timer instellen, vluchttijden checken, het verkeer voor je opzoeken of de lampen aandoen.

5.     Nooit meer dode planten met deze checker
Overleven zelfs cactussen niet bij jou? Dan is de bloemen- en plantenchecker misschien wel wat voor jou. Je steekt hem in de pot om het vochtgehalte van de grond te checken. De slimme gadget maakt contact met je smartphone, zodat je altijd ziet wanneer je plant water nodig heeft. Daarnaast checkt het apparaatje ook het licht en de temperatuur, zodat je plant in een optimale omgeving groeit. Levende planten brengen toch altijd nét dat beetje extra gezelligheid in je huis.

6.     Regel de verwarming op afstand
Wanneer je in de winter thuiskomt na een dag werken is het wel zo prettig als de verwarming al aanstaat. Dit regel je met een slimme thermostaat, die zich aanpast op jouw leefgedrag. Met de klokfunctie kun je per dag instellen wanneer de verwarming aan of juist uit moet. Ook zijn de meeste slimme thermostaten via een app op je smartphone op afstand bestuurbaar. Ben je niet thuis of is het licht al langere tijd uit? Dan zal de thermostaat ook niet onnodig aan blijven staan, wat je uiteindelijk weer geld scheelt.  
 
7.     Een slimme koelkast voor ieder huishouden
Voor gezinnen is dit écht een aanwinst in de keuken. Het komt nog wel eens voor dat je kind het laatste slokje uit een pak leegdrinkt en vergeet dit te melden. Met een slimme koelkast beheer je altijd en overal je voorraad. De koelkast is van binnen namelijk voorzien van een camera. Ook als je even geen inspiratie hebt voor het avondeten, helpt de koelkast je door op basis van de producten die je hebt liggen, een maaltijd voor te stellen.
 
Dit artikel is geschreven in opdracht van Telfort.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)