‘1 miljoen Apple Watches verkocht in eerste weekend’

01 april 2015 1 Minuut 0 Reacties
apple-watch-retina-1

Nu de Apple Watch aanstaande is, doen analistenbureaus hun voorspellingen. Eén bureau schat de populariteit van de Watch erg hoog in en denkt dat er meer dan een miljoen Apple Watches worden verkocht in het eerste weekend.

Analisten schatten populariteit Apple Watch hoog in

Gene Munster, een analisten van het analistenbureau Piper Jaffray, denkt dat er in het eerste weekend dat de Apple Watch beschikbaar is, meer dan een miljoen van die Watches verkocht worden. Munster baseert zijn vooruitziende blik op de voorspelling dat tenminste één procent van alle iPhone-eigenaars de Apple Watch zal gaan kopen op dat moment. Dat cijfer combineert overigens pre-orders met eigenlijke verkopen in de winkel, ook al worden er wat problemen met de beschikbaarheid verwacht. Desondanks gelooft Munster in zijn getal.

Munster gelooft er namelijk in dat Apple gewoonweg een groot aantal loyale klanten heeft, die niet meer kunnen wachten totdat zij een pre-order kunnen plaatsen op 10 april. Verder verwacht de analist, die maar blijft roepen dat Apple met een eigen televisie komt, dat Apple zo`n 300,000 stuks van de Apple Watch binnen 24 uur gaat verkopen – dat is ongeveer acht procent van het aantal mensen die een pre-order hebben geplaatst voor de iPhone 6-smartphone en de iPhone 6 Plus-phablet van Apple. Het zal ons benieuwen.

Munster durft ook nog een gok te wagen over de rest van 2015. De analist schat namelijk in dat Apple aan het einde van het jaar zo`n acht miljoen Apple Watches verkocht heeft, wat het bedrijf ongeveer 4,4 miljard euro aan omzet moet opleveren. Mocht de productie aantrekken, dan heeft Apple zo`n veertig tot vijftig miljoen slimme horloges verkocht in 2017 – op dat punt is de Apple Watch goed voor tien procent van Apples verwachte omzet. Mocht dat cijfer kloppen, dan heeft ongeveer acht tot tien procent van de iPhone-eigenaars zo`n horloge.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)