Beveiligingsupdate van juli nu beschikbaar voor Nexus- en Pixel-toestellen

03 juli 2018 1 Minuut 0 Reacties
android-6-0-marshmallow-jan

Eigenaars van een recent Nexus- of Pixel-model kunnen binnen nu en enkele dagen de beveiligingsupdate van juli verwachten. Google heeft laten weten dat er in de afgelopen weken is gewerkt aan oplossingen voor in totaal 43 problemen.

Download de beveiligingsupdate voor Nexus of Pixel

Google is begonnen met het uitrollen van de beveiligingsupdate voor juli, voor recente Nexus- en Pixel-modellen. Het eerste pakket bevat elf oplossingen voor verschillende problemen, terwijl het tweede pakket 32 problemen kan verhelpen. Ook dit keer is er ergens een lek gevonden waardoor kwaadwillenden van buitenaf toegang konden krijgen tot je Android middels een speciaal daarvoor ontwikkeld bestand. Zoals gewoonlijk meldt Google dat er niemand slachtoffer is geworden van het lek (tenminste, voor zover dat bekend is).

Dat er altijd twee (of soms zelfs drie) pakketten beschikbaar zijn is eigenlijk heel logisch. Google brengt natuurlijk specifieke updates uit voor zijn eigen toestellen. Zo kunnen er nog wel eens aanhoudende problemen worden gecorrigeerd die niets met beveiliging te maken hebben. Dat is het tweede pakket. Het eerste pakket is bedoeld als basis voor andere fabrikanten, zodat ze snel problemen binnen Android kunnen aanpakken waar alle Androids last van hebben. Wanneer andere toestellen de beveiligingsupdate ontvangen is nog niet duidelijk.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)