Apple Watch 3 met 4G lte gepresenteerd, maar alleen zonder 4G lte naar Nederland

12 september 2017 3 Minuten 0 Reacties
Apple Watch series 3 a

Apple heeft zojuist de Apple Watch 3 gepresenteerd. De nieuwe smartwatch komt in twee versies: met en zonder 4G lte. De versie zonder lte komt naar Nederland.Bellen met je smartwatch

De versie met lte bevat alle gemakken van een gewone telefoon. Je kunt ermee bellen, internetten op de pols en bijvoorbeeld navigeren. En dat kan allemaal zonder dat er een simkaart in hoeft. Apple heeft er zelf een microscopisch kleine elektronische simkaart in aangebracht, die de gegevens van de simkaart van je iPhone gewoon overneemt. Een apart nummer voor de Apple Watch is dus niet nodig.

Zonder gsm en lte naar Nederland

Die versie komt echter niet naar Nederland. Voor ons land zijn horloges aangekondigd die weliswaar zestig euro goedkoper zijn, maar zonder lte of gsm-functies. Deze horloges lijken dus meer op de Apple Watch series 1 en series 2, die dat ook niet hebben. Overigens blijven die eerste twee series gewoon verkocht worden. Apple maakt ze wel een stuk goedkoper. Je kunt al een Apple Watch bezitten voor 249 euro.

Series 3: snellere processor

De nieuwe series 3 is voorzien van een dualcore processor die het werk volgens Apple zeventig procent sneller maakt.

Het nieuwe horloge heeft zelfstandig GPS, is waterdicht genoeg om ermee te zwemmen en is voorzien van een draadloze W2-chip. Er zit een barometrische hoogtemeter in. De batterij moet het, net als in de vorige series, zeker 18 uur uithouden. Het apparaatje loopt op WatchOS 4. Het uiterlijk van de smartwatch is niet veranderd. Het is ondanks de toevoeging van allerlei nieuwe chips niet dikker geworden.

Hartpatiënten

Een bijzonderheid die voor alle Apple Watches geldt, ook de bestaande, is dat hartpatiënten er wellicht baat bij kunnen hebben. De hartslagmeter wordt meer dan ooit naar voren gebracht door het apparaat zelf. Hartritmestoornissen worden op het scherm gemeld en een ongerelmatige hartslag, of een te snelle hartslag terwijl het horloge ontdekt dat er niet gesport wordt, levert eveneens een waarschuwing op. Apple werkt samen met een medisch instituut om de Watch verder te brengen in de richting van een medisch hulpmiddel, waarmee op afstand snelle diagnoses van de toestand van het hart kunnen worden gesteld.

Vanaf 22 september te koop

De Apple Watch gaat op 15 september in de voorverkoop en is op 22 september verkrijgbaar. Er is een keur aan nieuwe bandjes verkrijgbaar, en de witte keramische versie wordt nu vergezeld door een donkergrijze variant. De nieuwe Series 3 met lte kost 399 dollar, zonder lte 329.

Meer lezen over Apple?

Apple heeft dinsdagavond Nederlandse tijd een aantal nieuwe producten onthuld. Zo is er natuurlijk de Apple Watch Series 3, waar je hierboven alles over leest. Ook is er nog een nieuwe Apple TV 4K, waar je alles over op Homecinema Magazine leest, en een iPhone 8 en iPhone X, waar je meer over leest op Tablets Magazine.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)