Nieuw Apple Watch-patent stopt slimme functies in de horlogeband

24 januari 2017 2 Minuten 0 Reacties
Apple Watch patent 1

le heeft een nieuw patent geregistreerd, waarbij slimme functies in het horlogebandje van een Apple Watch of een andere wearable worden gestopt. Hiermee zou het aantal mogelijke functies van de smartwatch enorm toenemen.Schakelarmband

Het horlogebandje is een schakelarmband, wat betekent dat het modulair is. Door de schakels heen loopt een elektrische verbinding, die de slimme functies verbindt met het horloge. Apple omschrijft de mogelijkheden van het nieuwe bandje als volgt: “de schakels verbinden een of meer onderdelen van de wearable en bevatten een of meer elektronische componenten.” Dat kan van alles betekenen. In de patentaanvraag wordt gesuggereerd dat het kan gaan om een camera, een extra batterij, een gps-module, knoppen, of meer.

Huidsensoren

Ook kunnen er allerlei huidsensoren aan het bandje worden toegevoegd. Zoals een thermometer, een bloeddrukmeter, een zweetsensor en meer van dat soort zaken die lichaamsfuncties vastleggen.

Bloeddrukmeter

De modulaire opbouw, die nu eenmaal bij een schakelarmband hoort, zorgt ervoor dat de Apple Watch veel meer aanpassingsmogelijkheden door de gebruiker krijgt. Gebruikers die regelmatig hun bloeddruk willen meten, kunnen voor zo`n module kiezen, terwijl anderen wellicht meer hebben aan een schakel waarin een simkaart geschoven kan worden. En zo zijn er talloze modulaire mogelijkheden die door deze uitvinding mogelijk worden gemaakt. Ook kan Apple de zaak opengooien voor andere producenten die modules en bijbehorende apps ontwikkelen.

Tweede horlogeband-patent

Een jaar geleden kwam een ander patent in het nieuws voor de Apple Watch, zonder slimme functies maar wel met iets functioneels: een bescherming van het horloge door het bandje er omheen te vouwen. In dat patent is herkenbaar de Apple Watch te zien. In het nieuwe patent is ineens een ronde wearable te zien. Wellicht wordt dit patent in een andere wearable gebruikt, en niet in de Apple Watch. Of Apple besluit om het patent op een gegeven moment in een product om te zetten, is nog volstrekt onduidelijk. Er liggen bij het bedrijf heel erg veel ongebruikte patenten op de plank.

 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)