Facebook speelt video’s automatisch af in mobiele applicaties

24 augustus 2016 1 Minuut 0 Reacties
Facebook

Facebook test een nieuwe feature voor de mobiele applicaties in Australië: video's worden voortaan automatisch afgespeeld, met geluid. De verwachting is dat het sociale netwerk de aanpassing ook in andere landen wil gaan uitproberen. Gelukkig kun je het geluid wel uitzetten.

Video’s gaan automatisch aan in apps van Facebook

Facebook is momenteel een nieuwe feature aan het testen in zijn mobiele apps. Video’s worden namelijk direct afgespeeld wanneer ze in beeld verschijnen en ook het geluid staat dan meteen aan. De verandering is nu alleen live in Australië, maar de verwachting is dat de test ook andere landen zal bereiken. Het geluid is gelukkig wel direct uit te zetten wanneer je eenmalig tapt op de video, waardoor dat probleem in elk geval verholpen is. Ook kun je binnen de instellingen van de apps aangeven dat je geen geluid wil horen.

Het is op moment van schrijven niet bekend of Facebook de test ook in Nederland wil doorvoeren. Ook is het niet bekend of het sociale netwerk de verandering overal wil doorvoeren – daarvoor voert het bedrijf nu dus de tests uit. De vraag is nu hoe de gebruikers gaan reageren op de verandering. Advertenties met automatisch geluid worden gezien als één van de grootste ergernissen van het internet. Dus dat moet je niet willen als platform voor sociale bezigheden. Verdere plannen heeft het netwerk helaas nog niet bekendgemaakt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)