Samsung werkt aan een zelfstandige virtual reality-bril

28 april 2016 1 Minuut 0 Reacties
samsung-gear-vr-retina

Samsung heeft tijdens een ontwikkelaarsconferentie aangegeven dat het Zuid-Koreaanse bedrijf werkt aan een zelfstandige virtual reality-bril. Deze vr-bril moet dus zonder telefoon gaan werken - zonder smartphone werkt de Samsung Gear VR niet, de huidige vr-bril.

Samsung werkt aan een zelfstandige virtual reality-bril

Tijdens een ontwikkelaarsconferentie, die Samsung zelf heeft georganiseerd, heeft de fabrikant bekendgemaakt dat er achter de schermen gewerkt wordt aan een zelfstandige virtual reality-bril. Dat heeft het hoofd van de R&D-afdeling, Injong Rhee, laten weten. De nieuwe bril moet gebruikmaken van positietracking – een onderdeel die momenteel nog ontbreekt op virtual reality-headset die leunen op de smartphone die je er in klikt, zoals de Samsung Gear VR of de onlangs nog aangekondigde Huawei VR.

Ook zou deze zelfstandige bril in staat zijn handen en bewegen te kunnen vertalen, maar waarschijnlijk is dat een idee voor de lange termijn. Het uiteindelijke doel van het bedrijf is het ontwikkelen van een `holodeck`. Aan alle onderdelen wordt inmiddels gewerkt: de bewegingen worden bijgehouden, de bril werkt zelfstandig en er zijn touch controls. Mocht de fabrikant er eerder in slagen een draadloze vr-headset te maken die net zo krachtig is als Vive of Rift, maar dan zonder kabels, dan zou dat het bedrijf een streepje voor geven.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)