Patroon van je Android tablet vergeten? Zo kun je toch inloggen

02 januari 2014 3 Minuten 14 Reacties
Android-tablet-patroon-inloggen-vergeten-2

We hebben de afgelopen tijd aardig wat vragen gekregen over het inloggen op een Android tablet wanneer je het wachtwoord, de pincode of het patroon vergeten bent. In ieder geval voor één van deze methoden is er een simpele oplossing.

Patroon vergeten?

Je kunt je tablet op verschillende manieren beveiligen. Het wachtwoord en de pincode spreken voor zich, het patroon is voor velen iets nieuws. Het principe is vrij simpel; je kiest in een raster van drie bij drie punten een patroon (een volgorde) van punten dat je elke keer moet volgen mij het inloggen. Veeg je precies langs de door jou ingestelde punten dan kun je inloggen, maar wat als je het patroon vergeten bent?

Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem, maar deze oplossing werkt niet voor iedereen. Je kunt onderstaande oplossing alleen gebruiken wanneer je tablet verbonden is met het internet en je met een Google-account bent aangemeld op de tablet. Voldoe je aan deze voorwaarden dan kun je in een paar simpele stappen weer inloggen op je tablet en wordt je direct doorgestuurd naar de instellingen om de beveiliging aan te passen.

1. Zorg dat je het ontgrendelscherm van je tablet open hebt staan.

Android-tablet-patroon-inloggen-vergeten

2. Probeer meerdere malen achter elkaar een patroon in te voeren (maakt niet uit wat).
3. Na 10 tot soms wel 30 keer proberen verschijnt er een venster waarin gemeld wordt dan je 30 seconden moet wachten voor de volgende poging.

4. Klik op ‘ok’ en onderaan het raster van drie bij drie punten zie je de tekst ‘patroon vergeten’ verschijnen.

5. Klik op deze tekst en je ziet een inlogvenster waarin je gebruikersnaam (e-mail) en wachtwoord ingevuld moeten worden.
6. Gebruik de gegevens van je Google-account om in te loggen en je wordt gestuurd naar de instellingen van je tablet.

Geen Google-account en internet?

Ben je niet aangemeld met een Google-account of is je tablet niet verbonden met het internet, dan zit er niks anders op dan je tablet terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Het nadeel hiervan is dat je persoonlijke instellingen en data verloren gaan.

Geen internet?

Ben je wel aangemeld met je Google-account maar is je tablet niet verbonden met het internet? Probeer dan een netwerk te vinden waar je tablet eerder mee verbonden is geweest zodat er automatisch verbinding wordt gemaakt en je bovenstaande stappen kunt volgen. Dit is echter alleen mogelijk wanneer de gegevens van het netwerk nog in het geheugen van de tablet staan.

Wachtwoord of pincode vergeten?

Wanneer het het wachtwoord om in te loggen op je tablet kwijt bent dan heb je een groter probleem want een eenvoudige oplossing om toch in te loggen op je tablet is er helaas niet. Het enige wat je in dit geval kunt doen is de tablet terugzetten naar de fabrieksinstellingen middels een reset. Het nadeel hiervan is dat je persoonlijke instellingen en data verloren gaan. Zorg er dus voor dat je altijd een back-up maakt van je tablet.

Meer tips en adviezen

Wil je meer weten over het gebruik van je Android tablet? Neem dan ons archief met tips en adviezen door. Mocht je na het lezen van de artikelen met tips en adviezen nog vragen hebben over het gebruik van je tablet of geen idee hebben welke tablet nu geschikt is voor je, dan kun je terecht in onze Tablets Vraag & Antwoord.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (14)

Tom O'Neill

Tom O'Neill
02 januari 2014 om 23:35

Je kunt ook dat 3×3 patroontje veranderen sinds Android 4.2 naar een 9×9 patroon. In ieder geval, dat kon op mijn tablet toen ik Cyanogenmod Android draaide. Denk dat het een standaard functie is sinds 4.2.

Inloggen
Rietje

Rietje
04 maart 2014 om 18:23

heey ik heb mijn wifi uitgeschakelt en mijn patroon vergeten en ik weet alles nog van mijn gmail accont en nu kan ik er niet meer in hebben jullie tips a.u.b help me hulp nodig !!!

Inloggen
Wachtwoordvergeter

Wachtwoordvergeter
30 april 2014 om 12:19

Omggg ben hier al een jaar mee bezig. En nog lukt het niet.

Inloggen
Manal

Manal
31 oktober 2014 om 10:57

hallo ik heb een lifetab en ben mijn patroon code vergeten en als ik inlog op gmail lukt het nie terwijl alles juist is ingevuld wat moet ik nu doen

Inloggen
Karin

Karin
05 november 2014 om 16:11

hallo ik heb een Empire K701 tablet, ik ben mijn wachtwoord vergeten en kom er met geen mogelijkheid meer in.
Zelfs niet met resetten, wat nu?

Inloggen
Karin

Karin
05 november 2014 om 16:13

hallo ik heb een Empire K701 tablet,ik ben mijn wachtwoord vergeten en kom er met geen mogelijkheid meer in.
Zelfs niet met resetten, wat nu?
Heb al meerdere reacties hierover gelezen, deze heb ik bij de Veronica gids gekocht maar nog niet echt veel plezier ervan gehad.

Inloggen
van Beneden Henri

van Beneden Henri
26 mei 2015 om 08:11

heb een lifetab Medieon E73 16 en hbe daar een beveiligingspatroon opgezet.
ik wet voor hondert procent dat het patroon een grote Z was nu heb ik een maand mijn tablet niet meer gebruikt en blijkt dit patroon plotseling niet meer te kloppen, ook kan ik niet inloggen met de juiste gegevens van mijn email.
ik heb ook geprobeert om via het knopje van rest te werken maar zelfs dat lukt niet.
Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen of is hij goed om in de vuilbak te smijten ???

bedankt op voorhand

Inloggen
Wachtwoord😭

Wachtwoord😭
04 februari 2016 om 18:11

Ik ben me wachtwoord van me google account vergeten en kan dus niet meer op mij tablet

Inloggen
Anymous

Anymous
16 juni 2016 om 19:35

Ben me pin code kwijt om te decoderen help me plz

Inloggen
janny schabbing

janny schabbing
16 oktober 2016 om 10:41

mijn tab vraagt na de vac om mijn wachtwoordop het scherm die wistik maar het was nooit nodig kan ik dat verwijderen zodat hij weer uit zijn eigen opstart met vr gr Janny

Inloggen
Lenovo tab

Lenovo tab
22 mei 2019 om 18:13

Hoi ik heb een lenovo tablet. Patroon vergeten. Hoe kom ik erin na tientallen proberen staat er geen wachtwoord vergeten en heb ook geen wifi

Inloggen
b k

b k
22 oktober 2019 om 00:08

heb de oude tablet Galaxy tab 3 van onze dochter maar we zijn de code kwijt 1000 mogelijkheden heeft helaas niet geholpen wie kan mij helpen

Inloggen
Daniella Jacobs

Daniella Jacobs
24 mei 2020 om 18:42

Mijn asuz tablet vraag mijn wacht woord op ben die vergeten nu heb ik nog maar 2 pogingen anders zet ze die op reset

Inloggen
souraya

souraya
17 juni 2020 om 17:50

ik heb voor de meivakantie een code gedaan inplaats van een patroon want ik wist de code toen niet en toen helpte dit wel maar nu weet ik mijn code weer niet en krijg ook geen melding meer over dat ik mijn email kan invoeren.

Inloggen