iOS 7 nu te downloaden voor iPhone, iPad en iPod

18 september 2013 1 Minuut 2 Reacties
iOS-7-bedrijven

Zoals vorige week tijdens de presentatie van de nieuwe iPhones beloofd heeft Apple vandaag iOS 7 uitgerold. Bezitters van een iPhone, iPad of iPod kunnen de nieuwste versie van iOS over-the-air downloaden.

iOS 7 brengt verschillende vernieuwingen en verbeteringen, waaronder een compleet nieuw uiterlijk. De nieuwe versie beschikt over andere kleurstellingen, een ‘plattere’ weergave en nieuwe grafische elementen. Daarnaast is multitasken eenvoudiger, is er een Control Center toegevoegd en kun je middels AirDrop snel en eenvoudig bestanden met een andere iOS-gebruikers delen. Daarnaast krijgen alle apps die standaard in iOS zitten een flinke update met enkele handige verbeteringen.

Voor bezitters van een iPad 2 of nieuwe, een iPhone 4 of nieuwer en een vijfde generatie iPod is het mogelijk de update via wifi te downloaden. Bezitters van een eerdere iPad, iPhone of iPod blijven steken op iOS 6. Daarnaast zijn er ook een aantal functies die alleen op nieuwere iPads werken. Lees verder voor welke functies wel en niet naar jouw iPad komen. De update is te vinden op iOS-apparaten onder Instellingen -> Algemeen -> Software Update. Ook is het mogelijk om je toestel met een pc of Mac te verbinden en via iTunes de nieuwe software te downloaden.

Leuk extra nieuwtje is overigens dat klanten van Vodafone die over een iPad met 4G-ondersteuning beschikken vandaag een Carrier update hebben ontvangen of nog kunnen ontvangen. Hiermee wordt het mogelijk de iPad op het 4G-netwerk van de provider te gebruiken, mits je ook een 4G-abonnement hebt.

Een volledig overzicht van alles dat nieuw is in iOS 7 vind je in onze iOS 7 overzicht. Bekijk ook onze hands-on review van iOS 7 op de iPad.

Reacties (2)