Brava 3D kanaal verdwijnt voorlopig van Astra satelliet

10 augustus 2012 1 Minuut 3 Reacties
Brava-3D

Tot enkele dagen terug was via de Astra satelliet voor 3D liefhebbers het Brava 3D kanaal te vinden. Op dit kanaal was onder meer opera, ballet en klassieke muziek in drie dimensies te bekijken. Inmiddels is het kanaal niet meer ongecodeerd te bekijken via de satelliet. De reden hiervoor is volgens de zender dat de interesse in 3D content flink verminderd zou zijn.

Het ongecodeerde Brava 3D kanaal moest TV providers in Europa een indruk geven van het kanaal waarna ze het in hun pakket konden opnemen. Ook voor consumenten die via de satelliet kijken konden het kanaal gratis ontvangen. Sinds afgelopen week is het alleen nog mogelijk het complete kanaal te bekijken via enkele TV providers die het in hun pakketten opgenomen hebben, waaronder Glashart Media.

Het verwijderen van Brava 3D is volgens de zender zelf mogelijk tijdelijk. Het probleem zit momenteel in het gebrek aan goede 3D content en de verminderde interesse in 3D uitzendingen. Wanneer dit weer aantrekt zal het kanaal weer uitgezonden worden. Toch is de content die via Brava 3D te zien was niet geheel verdwenen. Een gedeelte hiervan wordt namelijk binnenkort op het Astra 3D demokanaal aangeboden. Ook voor consumenten die via de satelliet kijken is dit kanaal ongecodeerd toegankelijk.

Bron: TotaalTV


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

mARTin

mARTin
11 augustus 2012 om 10:00

Ik heb nooit dit 3D kanaal gezien, maar ik kan me voorstellen dat het kijken naar opera, ballet en klassieke muziek niet aan de 3D generatie besteed is.
Wat wel leuk is om naar te kijken is de olympische spelen in 3D.
Op BBC 3 zijn (helaas ’s avonds laat) samenvattingen te zien van de hoogte punten van de dag in 3D, en dat ziet er wel “cool” uit.
Mijn mening is dan ook dat het Brava 3D kanaal zich iets meer moet verdiepen in de gebruikers van 3D contents.

Inloggen
fredje

fredje
13 augustus 2012 om 21:18

Vind er geen zak aan,aan dit kanaal zap dan gelijk verder.Er moet veel meer 3D films te zien zijn of voetbal/sport. Dat trekt kijkers niet zn duf kanaal als Brava.

Inloggen
Chris van Laar

Chris van Laar
05 september 2012 om 21:50

Ik heb een 3D TV van Philips en kan nergens uitzendingen vinden in 3D.
De olympische spelen heb ik nergens kunnen vinden.
Mijn vrouw en ik zijn liefhebbers van BRAVA maar kan deze niet in 3D ontvangen.

Ik koop wel 3D Blue Ray cd’s en gelukkig zijn er telkens meer films die in 3D verkrijgbaar zijn.

Hoop dat BRAVA 3D ook bij Ziggo komt binnenkort.

Chris

Inloggen