Apple geeft nu ook in Nederland geld voor je ‘oude’ iPad

09 mei 2012 1 Minuut 4 Reacties
ipad2-bigger

In maart van dit jaar introduceerde Apple het zogenaamde ‘Reuse and Recycling’ programma in de VS. Eigenaren van een 'oude' iPad kunnen middels dit programma hun tablet inleveren bij Apple en krijgen hiervoor een cadeaubon of cash geld terug. In Nederland is het programma inmiddels ook gelanceerd waardoor je online je oude iPad of iPhone aan Apple kunt verkopen.

In de Nederlandse online Apple Store kun je het recyclingprogramma (onderaan de pagina) vinden waar je tot voor kort alleen laptops en desktops aan Apple kon verkopen. Hier kun je nu ook jouw eerste generatie iPad of iPad 2 verkopen voor een prijs die afhankelijk is van de staat waarin de tablet verkeert en of alle accessoires meegeleverd worden. Zo krijg je bijvoorbeeld voor een 16GB Wifi-only iPad 2 die in perfecte staat verkeerd, met netsnoer verstuurd wordt en waarop alle gegevens gewist zijn 190 euro terug. Voor de 32GB Wifi + 3G variant van de iPad 2 krijg je 268 euro terug wanneer deze in perfecte staat verkeerd.

Wanneer je akkoord geeft op een bepaalde prijs die Apple je biedt dan moet je je gegevens invullen, een bon printen en de iPad in een doos met hierop de bon geplakt (gratis) versturen. Wanneer alles in goede orde ontvangen is al je doorgegeven gegevens kloppen wordt het bevestigde bedrag binnen 30 dagen op je rekening gestort.

Het zijn geen hoge bedragen en wellicht krijg je meer wanneer je een iPad via Speurders of Marktplaats verkoopt, maar je bent wel zeker van je iPad af en krijgt zeker je geld. Benieuwd wat jouw iPad of iPhone momenteel waard is bij Apple? Ga dan naar het Apple recyclingprogramma (onderaan de pagina).

Android tablets inleveren

Je Android tablet inleveren bij Apple zal lastig zijn maar ook daar is een oplossing voor. De Nederlandse webwinkel Coolblue biedt namelijk eenzelfde mogelijkheid als dat Apple biedt maar stelt deze ook open voor Android tablets. Meer over het recyclingprogramma van Coolblue lees je in dit artikel.

Reacties (4)