Samsung onthult details OLED TV en nieuwe premium TV serie in augustus

13 april 2012 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Super-OLED

Samsung zal haar eerste OLED TV tijdens de IFA 2012 beurs eind augustus officieel lanceren. De zogenaamde Super OLED TV werd tijdens de CES begin dit jaar al getoond maar heeft nog geen officiële lanceerdatum en lijst met specificaties gekregen. Dit moet volgens Samsung tijdens de IFA in Berlijn allemaal duidelijk worden.

OLED TV is de toekomst van de TV industrie en momenteel hebben alleen Samsung en LG ‘betaalbare’ OLED modellen getoond. De Samsung OLED TV liet tijdens de CES een goede indruk achter door de zeer diepe zwartwaarden, het indrukwekkende contrast, het zeer slanke design en natuurlijk de levendige kleuren waar OLED om bekend staat. Samsung’s Super OLED TV zal waarschijnlijk eind dit jaar te koop zijn voor een prijs die, volgens Samsung zelf, net boven de prijs van de high-end LCD TV series ligt.

Nu zou je dus denken dat dit ergens tussen de 3.500 en 4.500 euro zit maar Samsung gaf vandaag ook aan tijdens de IFA eind augustus met een nieuwe premium serie TV’s te komen. Dit zou kunnen betekenen dat er nog een nieuwe serie boven de high-end ES8000 serie uitkomt, wat ook de verwachte prijs van de OLED TV weer zal doen stijgen. Aan de andere kant gaf Samsung aan dat deze premium serie ‘more premium’ is dan het OLED model. Dat Samsung een LCD TV serie duurder maakt dan een OLED TV lijkt me niet heel erg logisch dus de kans is groot dat Samsung het hier heeft over het design en de functies in plaats van de gebruikte beeldtechniek. Maar, wie weet wat voor verrassing Samsung na de zomer voor ons in petto heeft.

Een nieuwe feature die Samsung eind dit jaar nog wil introduceren is de ‘remote login’ functie. Hiermee moet het mogelijk worden overal ter wereld toegang te krijgen tot je Samsung apparaat, mits je een internetverbinding hebt en het apparaat aan staat. Met één enkele login zou je bij al je Samsung apparaten kunnen.

Advertentie

Bron: Slashgear

Reacties (0)