Sony komt in 2013 met passieve 3D TV’s

05 maart 2012 1 Minuut 0 Reacties
KDL-46HX850

LG Display had onlangs al bevestigd dat Sony inderdaad LCD panelen met de passieve 3D techniek van de fabrikant zou afnemen maar de vraag was nog wanneer Sony met deze modellen op de markt zou komen. Sony's Deputy President van home entertainment producten, Noriaki Negishi, laat tegenover Reghardware weten dat we in 2013 de eerste passieve 3D TV's kunnen verwachten.

Negishi geeft aan dat Sony in 2013 de passieve 3D techniek fors gaat promoten, wat op zich wel opvallend is aangezien de fabrikant tot op heden voorstander was van de actieve 3D techniek. Wat wellicht nog opvallender is, is de volgende uitspraak van de beste man;

“Our engineers don’t really like passive 3D because it has half the resolution of active shutter 3D, but consumers appreciate the convenience of passive.”

Kortom, de belangrijke mensen achter de TV’s van Sony staan helemaal niet achter de passieve 3D techniek. Puur en alleen omdat veel consumenten de comfortabelere kijkervaring en de goedkopere brillen prefereren wil Sony fors op de techniek gaan inzetten. Op zich ook wel een logische keuze aangezien producten natuurlijk voor de consument gemaakt worden.

Tijdens de IFA beurs 2012 komende september zal Sony waarschijnlijk de eerste passieve 3D TV’s voor de Europese markt tonen aan het publiek.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)