Review: Samsung BD-D7500 3D Blu-ray speler

15 december 2011 5 Minuten 0 Reacties
Samsung-BD-D7500

In maart van dit jaar lanceerde Samsung haar elegante BD-D7500 3D Blu-ray speler, welke perfect bij de high-end 3D TV series van het merk moet passen. De BD-D7500 is de dunste Blu-ray speler ter wereld en moet volgens Samsung ook high-end kwaliteit bieden, zowel qua audio als video. Of dat zo is hebben we inmiddels uitgevonden middels een review van de speler.

De nieuwe 3D Blu-ray spelers van Samsung zijn ontworpen volgens het stijlvolle 3S concept dat staat voor symmetrie, slank en slot-in. De slot-in techniek moet zorgen voor een snellere laadtijd (max. 3 seconden) van Blu-ray discs door het ontbreken van een lade. Discs kunnen simpelweg aan de zijkant in de speler geschoven worden. De BD-D7500 beschikt daarnaast over de Samsung Smart TV functies als DLNA streaming en de Samsung Smart Hub. Met de laatstgenoemde is het mogelijk applicaties te downloaden en op TV weer te geven. Qua uiterlijk is de BD-D7500 zeer aantrekkelijk. De speler is met een profiel van 2.29cm de dunste Blu-ray speler ter wereld en kan zowel in een kast als aan de mur gehangen worden. Accessoires om de speler in een hoek te zetten (met standaard) of aan de muur te hangen worden meegeleverd. De speler is te koop in een zwarte en een witte uitvoering.

Samsung BD-D7500: specificaties

De BD-D7500 beschikt over nagenoeg alles wat je tegenwoordig zoekt in een Blu-ray speler. Naast de Samsung Smart Hub met applicaties en de DLNA streaming krijg je ondersteuning voor alle HD audioformaten, 3D weergave, weergave van alle soorten DVD’s en CD’s, ondersteuning voor de meest populaire video en audio bestandsformaten, SD naar HD upscaling, 2D naar 3D conversie, ingebouwd Wifi, en BD-Live. Qua aansluitingen krijg je één HDMI 1.4a uitgang, een USB poort, een ethernet aansluiting, analoge audio uitgangen en een optische uitgang. De aansluitingen, behalve de USB poort, bevinden zich niet aan de achterzijde maar in een inkeping aan de onderzijde. Nadeel hiervan is dat wanneer je een wat dikkere HDMI kabel gebruikt de speler omhoog getild wordt waardoor een horizontale plaatsing niet aan te raden is. De USB poort bevindt zich aan de linkerzijde van de speler en kan ook gebruikt worden voor opslag van BD-Live materiaal.

Samsung BD-D7500: prestaties

Allereerst moet gezegd worden dat Samsung qua gebruiksgemak toch een van de betere producten op de markt biedt. De menu lay-out is logisch en intuïtief waardoor je snel alles ingesteld hebt of bent waar je zijn moet. De Smart Hub portal is grotendeels te vergelijken met de Samsung Smart Hub op de Smart TV’s en biedt toegang tot een zeer grote bibliotheek aan applicaties die je kunt downloaden. Dit is ok gelijk het grote voordeel van het Samsung Apps platform ten opzichte van de platformen van andere merken. De keus is enorm, zowel qua games als qua muziek en video on demand content. Voor sommige apps betaal je een klein bedrag, anderen zijn gratis. Ook het delen van bestanden binnen het thuisnetwerk is een fluitje van een cent. De DLNA gecertificeerde computer wordt meteen herkend en binnen enkele seconden worden de bestanden naar de speler gestreamd.

Het opstarten van het apparaat gaat redelijk snel, een paar seconden, maar het proces van het laden van een Blu-ray disc laat nog wat te wensen over. Wat dat betreft heb ik snellere spelers voorbij zien komen. Toch is dit een element waar niet veel mensen over struikelen. Die paar seconden die je extra moet wachten zullen de film-ervaring niet al te veel schaden.

De weergave van videomateriaal vanaf Blu-ray discs is natuurlijk de belangrijkste functie van de speler en ook hier stelt Samsung niet teleur. De BD-D7500 geeft een indrukwekkend plaatje op het gebied van kleur, scherpte, contrast en zwart waarden. De prestaties van de speler zijn aardig te vergelijken met de prestaties van de BMP-BDT310 speler van Panasonic. Ook 2D naar 3D conversie brengt het er aardig goed van af. Ik blijf het nogal altijd een leuke feature vinden voor een korte video maar de meeste films en series zien er naar mijn idee niet beter uit wanneer omgezet in 3D. Hoe indrukwekkend het ook lijkt, de 2D films en series zijn niet met de 3D gedachte gemaakt wat je wel blijft terugzien. DVD weergave is ook een sterk punt van de BD-D7500. SD beelden worden moeiteloos in HD omgezet, zonder extra vormen van ruis of artifacts aan het beeld toe te voegen.

De audiokwaliteit van de BD-D7500 is niet bijzonder. Hier presteren de high-end spelers van Panasonic en Philips wat beter. In het geluid mis je net wat dynamiek aan de bovenzijde en onderzijde, al zal dit voor de gemiddelde consument amper te merken zijn.

Samsung BD-D7500: conclusie

De BD-D7500 is een zeer complete 3D Blu-ray speler met alle functies en features die je tegenwoordig kunt wensen. Daarnaast krijg je ook nog eens een aantrekkelijk design met meerdere plaatsingsmogelijkheden. De beeldkwaliteit is absoluut high-end en zal de speler niet doen misstaan bij een high-end 3D Smart TV van Samsung (of natuurlijk een ander merk).

9.0

Beoordeling

Minpunten
  • Niet een van de snelste spelers Gemiddelde audiokwaliteit Relatief duur __END__ Veel functies en features Fraai design Indrukwekkende beeldkwaliteit


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)