Maak je eigen privacy monitor met behulp van een 3D bril

30 november 2011 1 Minuut 0 Reacties
Privacy-monitor

Wie zegt dat de 3D techniek alleen maar goed is voor het kijken van 3D films en het spelen van 3D games? Je kunt namelijk heel efficiënt je privacy beschermen, mits je weet hoe het moet. Bij Instructables hebben ze van een gewone LCD monitor een 'privacy monitor' gemaakt. Alle content die op deze monitor verschijnt is alleen zichtbaar voor de persoon die een simpele 3D bril draagt.

De techniek lijkt op wat we kennen van het met twee personen full-screen gamen, wat we onder meer terugzagen bij de Philips en LG 3D TV’s. De gepolariseerde bril zorgt ervoor dat iedere speler een ander beeld voorgeschoteld krijgt. In dit geval krijgt de persoon die geen bril draagt een wit beeld te zien terwijl de persoon met gepolariseerde bril alle content gewoon ziet. De persoon in de onderstaande video heeft het polarisatiefilter en de filmlaag van de monitor verwijderd. Daarna is de monitor weer in elkaar gezet en het polarisatiefilter in de 3D bril geplaatst. Het resultaat is een monitor die er op het eerste gezicht aardig kapot uitziet maar wel degelijk informatie toont.

Je moet er wat moeite voor doen maar als je erg gesteld bent op je privacy is dit natuurlijk een ideale oplossing. Wil je weten hoe het exact werkt? Check dan de website van Instructables.

Bron: GadgetsMagazine


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)